Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Suszter torta

Ez a finom és laktató sütemény, leves mellé remek főételként szolgálhat.

Dédimamám sokszor készítette jénaiban, kerek formában sütve, kizárólag saját maga által gyúrt tésztából.

Mindig ámulattal néztem, hogy milyen rutinnal, készült a tészta, melyet egy tészta készítő gép se vághatott volna szebben! 🙂

Hozzávalók:

a tészta(mely más sütik alapja is lehet, mint pl. az almás, mákos, meggyes, túrós stb….)

50 dkg liszt

12 dkg cukor

12 dkg zsír

1 pohár tejföl

1 cs. sütőpor

2 egész tojás

Összedolgozzuk, kétfelé vesszük a tésztát, nyújtjuk, alsó réteget kikent tepsibe terítjük.

Töltelék:

500 g széles metélt, ügyesebbeknek házi készítésű is lehet

Ízlés szerint dió és cukor keveréke, melyet a tésztához keverünk, szintén ízlé szerinti mennyiségű lekvárral, mely lehet barack lekvár, vagy akár más is, amit szeretünk.

Leegyszerűsítve készítünk egy diós lekváros tésztát 😉

A tölteléket az alsó tésztára borítjuk, egyenletesen eligazítjuk, majd befedjük a felső réteggel, amit villával megszurkálunk.

Előmelegített sütőben, 175 C°-on, kb., 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Bár torta néven szerepel, szögletes variációban, tepsiben is készülhet, lásd a képen is 🙂

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!