Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Tökös, mákos, meggyes rétes

 

A mák a kedvencem, így rétesből sem maradhat ki! A tökkel pedig bőségesen gazdagíthatjuk,  semleges ízének köszönhetően, így igencsak kiadós lesz a rétesünk! ;)

Hozzávalók:

1 közepes főző tök

20 dkg darált mák

20 dkg porcukor+ a tálaláshoz, hogy szórni tudjuk

1 citrom reszelt héja

fél citrom leve és pár kanál meggylé (ha üveges de ez elhagyható)

2 maroknyi mazsola

1/2 üveg meggybefőtt vagy annak megfelelő mennyiségű friss meggy

kevés búzadara

olaj és tejföl a kenéshez

12-es réteslap

Elkészítés:

A tököt legyaluljuk és enyhén megsózzuk, hogy levet engedjen.

A darált mákot kikeverjük a porcukorral, a citrom héjjal és levével ill. ha van a befőttlével.

Hozzáadjuk a mazsolát majd a kinyomkodott tököst is.

Begyújtjuk a sütőt.

Három réteslapot nedves konyha ruhára terítünk, megkenjük olajjal és a hosszanti szélétől pár centire megszórjuk végig búzadarával vékonyan egy keskeny csíkban.

Arra terítjük a mákos tököt és végig sorakoztatjuk meggyel.

A két végén szintén elhagyhatunk 1-1 cm-nyit, így nem folyik ki a töltelék.

A konyha ruhával megemeljük a réteslapokat és a segítségével feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A többi lappal is így járunk el, összesen 4 rúd lesz a végeredmény.

A rétesek tetejét olajjal és tejföllel megkenjük, majd kb. 20 perc alatt

készre sütjük.

Melegen meghintjük porcukorral és szeletelve kínáljuk.

Tipp:

Ha a tök nem olyan zsenge előpárolhatjuk, úgy krémesebb lesz.

A meggy kihagyható és a mazsola is, aki esetleg nem szeretné. :)

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!