Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Csirkeszárnyak egyszerűen sóval sütve-csak, mert finom

Néha nem érzek igényt különleges és flancos fűszerekre, hanem egyszerűen csak az étel ízére vágyom.

A csirke, csupán sóval fűszerezve vagy mondjuk inkább ízesítve számomra tökéletes!

Nem egy bonyolult recept, bárki eltudja készíteni.

A hentesnél, ahol a húst beszerzem, rendkívül szép  baromfi féléket is kaphatóak, a bőrük makulátlan, házi jellegű, cseppet sem tápos!

A bőre pedig,  ropogósra sütve a friss tepertőre emlékeztet! 🙂

Bármilyen körettel, legyen az burgonya, rizs, vagy saláta tálalható. Sőt friss kenyérrel sem megvetendő! 🙂

Hozzávalók:

Csirkeszárny-ízlés szerinti mennyiség

olaj

kevés fehér borssal meghinthető

Elkészítés:

A tisztított és lecsepegtetett szárnyakat megsózzuk. Tepsibe sorakoztatjuk.

Megszúrjuk kevés borssal. Meglocsoljuk olajjal és öntünk alá némi vizet is, majd kb. 45-50 perc alatt pirosra sütjük.

(Nem fordítottam meg, végig úgy maradt , ahogy betettem. Amikor az alján már elsült a víz és a szaft, tizsta és nem zavaros, akkor még sütjük kicsit, hogy tökéletes és ropogós legyen)

Tipp:

Kacsazsírral is süthetjük 😉

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!