Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Morgós csúcs

 DSCF4858

Kezembe akadt egy jó kis receptes könyv. 

Egy érdekes és könnyű sütit gyorsan ki is választottam,

amit még sütni sem kell, így bátran ajánlom elfoglalt anyukáknak,

vagy az ünnepekre két bonyolultabb elkészítést igénylő süti között,

lazítás gyanánt! 😀

 Ráadásul a receptből az is kiderül,

hogy a citromfacsaró még másban is segítségünkre lehet! 😉

Hozzávalók:

8 dkg sütőmargarin

10 dkg darált háztartási keksz

20 dkg darált dió

30 dkg porcukor

4 dkg keserű kakaópor

kb. 0,5 dl tej

A forgatáshoz:

kristálycukor

A gesztenyés töltelékhez:

10 dkg  sütőmargarin

25 dkg fagyasztott gesztenye massza

5 dkg porcukor

15 dkg darált háztartási keksz

egy kevés rum

Egyéb hozzávalók az elkészítéshez

kézi  citrom facsaró

fagyasztott vagy befőtt magozott meggy

DSCF4789

Elkészítés:

A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal

és a tejjel összegyúrjuk.

Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle,

melyeket kristálycukorban meghempergetünk.

A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel,

a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.

A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított,

nagyobb citromfacsaró üregébe,

pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk,

hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával.

A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet.

A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.

Ezután (mivel cukorba mártottuk),

könnyedén kiütjük a formából.

Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés,

egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.

kb. 25 db

30 perc

Nekem kissé nehezen jött ki,

csak kristálycukorral beszórva a formát,

így folpack használatát erősen javaslom! 🙂

Természetesen használhatunk egyéb de hasonló szilikon formát,

mely megkönnyíti a dolgunkat! 😉

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!