Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Sörtésztában sült csirkemell

Kép 17133677Kicsit feldobhatjuk párizsi módon készített húsainkat, mert a sör kellemes ízt ad az ételnek.

Lehet csirke mell, pulyka mell, sertés hús de még hal filé is az alapanyagunk! 🙂

Hozzávalók:

2 egész filézett csirkemell

tej, 3 gerezd fokhagyma, só, fehérbors

A tésztához:

2-3 tojás, liszt, só, 1-2 dl sör(olcsóbb is megfelel), 2-3 csapott ek. kukorica keményítő

Elkészítés:

Az elkészítést megelőző este előkészítjük a húst.

A csirkemelleket megmossuk.

Lecsepegtetjük és felszeleteljük.

Mellenként kb. 6 szelet vágható.

Egy tálba tesszük a húst, a fokhagymákat kinyomó segítségével összezúzzuk , majd a mellekre tesszük és kézzel kicsit átdörzsöljük, eligazítjuk, hogy mindenhova jusson.

Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjjelre.

Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk a melleket.

Elkészítjük a sörtésztát.

Egy sűrű palacsintatésztát keverünk a hozzávalókból.

A felvert tojásokat sózzuk, majd beleöntjük a sört, ezután a lisztet és végül a keményítőt tesszük a masszába.

Élőszőr inkább kevesebb folyadékot tegyünk bele, hisz utólag azt még tudjuk pótolni.

A húsokat megforgatjuk a masszába és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Pirított burgonyával, pürével vagy különböző módon elkészített rizzsel, natúr vagy majonézes salátákkal vagy savanyúkkal tálaljuk.

Tipp: a leszűrt fokhagymás tejjel és sörrel együtt is készíthető a massza, azoknak megfelelő arányában keverve.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!