Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Karácsonyi kókuszkrémes csokitorta

Kép 17337

Tavaly Karácsonyra készítettem ezt a 3 szintes tortát, ami külseje ellenére abszolút  nem volt bonyolult.

Nézzétek csak 🙂

Tortalap egy adaghoz:

3 tojás

19 dkg cukor

19 dkg liszt

1 cs. sütőpor

0,75 dl olaj

0,75 dl meleg víz

2 púpozott ek. kakaópor

Ízlés szerint kerülhet bele, 1-1 ek. darált dió, csokidarabok és a narancs vagy citromhéj sem az ellensége 😉

Krém:

4 dl tej

15 dkg cukor

15-20 dkg kókuszreszelék

2 ek. keményítő vagy liszt

némi vanília aroma vagy cukor

15 dkg margarin

Külső díszítés:

500 ml növényi tejszín (pl. meggle cukrászhab)

1-2 cs. habfix

Elkészítés:

A tortalapokat külön megsütjük, az egyszerűen, csak fakanállal összekevert hozzávalókból, különböző méretű, sütőpapírral bélelt vagy kikent formákban. Rácson kihűtjük.

A krémhez, kevés tejben kikeverjük a cukrot, a lisztet vagy a keményítőt. A többi tejet, a kókuszt és vanília aromát hozzáadva csomómentesre hűtjük. Diónyi margarinnal hűlni hagyjuk.

Amikor kihűlt, a puha margarinnal összedolgozzuk.

A torta lapokat tálra helyezzük. Félbe vágjuk és megkenjük Őket. Így járunk el egészen a 3. kis lap feléig. Annak a tetejét már nem krémezzük.

Az előzőleg alaposan lehűtött és habfixszel keményre vert habbal, egy habzsák segítségével, kedvünk szerint bevonjuk. Lehet először csak simán átsimítani és a simított alapot díszíteni, ezt mindenki ízlése  szerint döntse el. 🙂

A tejszínt színeztetjük is, így akár ily módon is feldobhatjuk a tortát. 🙂

Tehetünk rá marcipán díszeket, szórócukrokat vagy nem ehető torta díszeket. Akár szaloncukor vagy gumicukor is lehet az éke.

Ha hiszitek, ha nem,  a zöld fenyő díszecskék az oldalán, spenóttal színezett tészták. Persze azokat nem ettük meg nyersen de igazán  jól mutatott!

Legyen nagyon kellemes és békés Karácsonyotok! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!