Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Rakott bundás kenyér

Ez is egy olyan “kreatív” étel, ami az otthon rendelkezésre álló alapanyagok függvényében  alakul.
Mindössze 5 szelet kenyérből készítettem, persze nyugodtan lehet több is, sőt pakolhatunk rá még pár “emeletet” .  😉
Hozzávalók:
kenyér(lehet szikkadt is)
tojás (úgy vélem min. 5-6 db kellene fog de ez is növelhető)
kb. 1 dl tej
tejföl
ízlés szerint bővíthetjük, hagymával, sajttal, szalonnával, 
szalámival sonkával vagy virslivel, illetve fűszerekkel 
Elkészítés:
A kenyeret szeleteljük. Félbe vágjuk.
A felvert, sózott tojásokhoz hozzákeverjük a tejet és a kedvenc fűszereinket.
A kenyerek mindkét oldalát egy pillanatra a tojásba mártjuk, majd a tepsibe helyezzük.
A tetejét megszórjuk kedvünkre, minden féle jóval, majd még egy kenyér réteget teszünk a tepsibe az előzőek szerint eljárva.
A maradék tojást ráöntjük, egyenletesen elosztva.

A felső rétegre is szórunk ezt-ezt(Én egy kis tejföllel is gazdagítottam)

Előmelegített sütőben készre sütjük, ami azt jelenti, ha a tojás szép aranybarna, akkor biztosan jó a rakott bundás kenyerünk. 🙂
Friss zöldségekkel, salátákkal fogyasszuk! 🙂
Ez egy jó kis szimfónia több felvonásra, így ér variálni, a fantáziát elengedni! 😉

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!