Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Torta népviseletben-azaz a Kalocsai csokis

12299370_969051773141796_7490026445349469105_n

Egy néptáncos fiatal hölgy születésnapjára érkezett

a felkérés, hogy készítsek egy Kalocsai hímzéssel díszített tortát.

Nem mondom, hogy nem ijedtem meg, mert akkor hazudnék.

Útmutatásért az internethez fordultam.

A sima “böngyörgetős” technikával szerettem volna megoldani,

mert nekem az tűnt egyszerűbbnek.

Kinyomtattam egy számomra szimpatikus mintát, majd rátéve 

cmc-vel kevert, előre kör alakba kivágott és kiszárított burkoló lapra

körberajzoltam, hogy lenyomatot hagyjon.

Ezután egyszerűen a mintába sodorgattam, formáztam a szirmokat,

leveeket, szárakat. Először bepróbáltam a helyére, majd csak azután rögzítettem, 

kevés vízbe mártott ecsettel. Persze ez igencsak időigényes,

nem haladós munka de , ahogy haladunk és kezd egy képé összeállni,

meglátjuk majd, hogy megéri a fáradtságot! 🙂

12299170_969052006475106_7398225293243054503_n

Az alap szélét lyukasztottam, a szegélyezést gyöngyöket formázó

golyócskákkal oldottam meg, ahogy az alsó résznél is.

Utóbbi egy kis rózsa díszítést is kapott, egyszerű szilikon

mintázó segítségével.

A lap egy 24 cm-es kakaós Olajos piskótából készült.

Egy egyszerű pudingos csokikrémet kértek, mely a következőkből állt:

6 dl tej

2 cs. csokipuding

20 dkg cukor

25 dkg margarin

némi rumaroma

Elkészítés:

Kevés tejben kikeverjük a pudingokat a cukorral, majd a többi

tejhez adva sűrűre főzzük.

Folpackkal szorosan lefedve hagyjuk hűlni(így nem bőrösödik)

Amikor kihűlt hozzáadjuk a rumaromát és a puha margarint, 

mellyel kidolgozzuk.

A torta lapokat megtöltjük.

25 dkg margarin, 25 dkg nagyon puha margarin és egy csipet só

jól kihabosított keverékével lekenjük, melyre jöhet a burkolat.

Ehhez a tortákhoz a legjobban fehér, fekete, piros vagy bordó illik.

De talán egy szép zölddel sem lenne kutya. 🙂

Én visszafogottabbat választottam, így fehér lett az alap szín.

12314034_969051809808459_7589834734572395961_n

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!