Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Barbecue csirkeszárnyak

DSCF046525

Igazán gyors finomság kerülhet ezekkel a szárnyakkal az asztalunkra!

Süthetjük grillezve faszénen a szabadban, de a sütőben sütve is ízletes

lesz a végeredmény!

DSCF049722

Hozzávalók:

min. 12 db csirkeszárny 

de, ha éhes a család duplázzunk egyből 😀

só, barbecue szósz 

(ha van saját készítésű, ha nincs a bolti is tökéletes, Én is azzal készítettem)

olaj, víz

DSCF04984

Elkészítés:

A szárnyakat tisztítsuk, ha kell pörköljük is le és mossuk meg alaposan.

Sokan eltávolítják a szárnyak végét de Én kifejezetten szeretek

elnyammogni velük így, ha más is osztja ezt a nézetet, hagyja rajta nyugodtan. 🙂

Papírtörlővel töröljük át őket, majd sózzuk 

de a szósz sótartalmának figyelembe vételével!

Következő lépésként alaposan kenjük át minden oldalát barbecue szósszal.

Ezután helyezzük tepsibe, locsoljuk meg olajjal és öntsünk alá némi vizet.

Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on, időnként saját levével meglocsolva süssük készre.

Faszénen sütve, a már parázsló faszénre kerüljön, grilltálcára téve.

Itt forgathatjuk és, ha kell időnként még tehetünk rá szószt. 

Coleslaw salátával és/vagy hasábburgonyával tálaljuk.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!