Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Tejszínes, kókuszos barack torta sütés nélkül

Gyors tortás édesség azoknak, akik nem szeretnek sokáig a konyhába időzni!
Egy jó kis alap, melyet bátran variálhatunk fantáziánk és ízlésünk szerint! 😉
Hozzávalók:
2 cs. omlós kókuszos keksz
1 d. konzerv barack és a leve
10 dkg margarin v. vaj
1 d. meggle cukrászhab
3 ek . kókuszreszelék
1 cs. vaníliás puding
1-2 ek cukor
1 tábla tejcsoki, 2 ek. olaj
1 ek. kakaó
Elkészítés:
A kekszet összetörjük, morzsa állagúra és az olvasztott margarinnal összedolgozzuk,
majd egy tortaforma aljára lapíthatjuk, igazítjuk és hűtőbe tesszük.
A barack levét a pudinggal és cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és készre főzzük, majd hagyjuk hűlni.
A barackot közben a keksz alapunkra sorakoztatunk, ki hogy szereti egészben kicsit ellapítva, vagy esetleg kockázva.
A csoki felét felolvasztjuk az olajjal és a barackra csorgatjuk.
Miután megkötött ráöntjük a kihűlt krémet és óvatosan eligazítjuk,
nem baj, ha véletlenül a csokiba
belemaszatolunk, ez nem látszódik.
Ha végeztünk jöhet az 1 doboz felvert hab.
Ennek a tetejét ekanál. segítségével hullámosítjuk és kakaóporral ill. a maradék tejcsokit ráreszelve díszítjük.
 
Jó tanács :A kakaó, azért lett ilyen selymes rétegű, mert a tortára szitálás után, a szabadban lefújtam a felesleget, ami közben, lágyan, egyenletesen vonta be a tortát.
A csokit a reszelő nagyobb lyukán reszeltem.
A tort formát óvatosan kapcsoljuk ki, esetleg a torta széleinek, késsel történő elválasztásával segíthetjük, hogy könnyebben leváljon a formáról..
A tortát hűtve ajánlom, az ízek összeérését követően.
 
Szani konyhája a facebook-on is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!