Hozzávalók:
Kb. 10 bodza tányér
A bodza virágokat lerázzuk az esetleges bogaraktól,
bár így a virágzás elején keveset találni rajtuk, személy szerint 1 db-ot távolítottam el.
Szűrőbe téve, vízzel óvatosan átzuhanyoztatjuk,
hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla, majd hagyjuk lecsepegni.
hogy az értékes anyagokat ne mossuk le róla, majd hagyjuk lecsepegni.
Addig elkészíthetjük a bundát.
Bunda:
2 tojást, 1csapot tk. sót, 3 ek. cukrot, annyi tejjel és liszttel elkeverünk,
hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk, majd 1 citrom reszelt héját is hozzá adjuk.
Tipp: Én még 3 kk. sütőporral kicsit felturbóztam
Sütés: kb. 0,5 dl olaj
Tipp: Én még 3 kk. sütőporral kicsit felturbóztam
Sütés: kb. 0,5 dl olaj
A bodza tányérokat belemártjuk, lecsepegtetjük és forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a tészta ne maradjon nyers.
Mindig virággal lefelé kezdjük sütni, hisz így a szárral könnyű vele dolgozni,
Ahogy beletettük az olajba, ollóval gyorsan vágjuk le a kiálló, zöld szárakat.
Porcukorral meghintve, fagylalt kíséretében tálaljuk.
Akácvirággal is elkészíthető a fenti recept!
FONTOS! A közterületen szedett virág ne legyen közvetlenül főúton,
hiszen az kipufogógáztól szennyezett, illetve figyeljük, hogy tetvektől mentes
növényt használjunk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: