Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Bodza ital

 Hozzávalók:
Legalább 12 bodzaernyő (ha picit több, az sem baj, annál intenzívebb)
60 dkg cukor
2-3 csapott ek. citromsav
Lucullus befőzési tartósítószer keverék( ez elhagyható ill. helyettesíthető)
kb. 4 l víz (ez attól függ mennyi vizet szorít ki a citrom és a bodza)
5 citrom
Elkészítés:
1 liter vízben a cukrot és a tartósítószert felforraljuk és hagyjuk hűlni.
                                        A bodza tányérokat átnézzük, nincs-e rajtuk bogár.
                                                                    Kicsit átöblítjük.
                    Beletesszük az üvegbe a bodzát, az egyik citrom kifacsart levét és a citromsavat.
                    A maradék citromot jól megmossuk, lekarikázzuk és azt is az üvegbe tesszük.
                    Ha kihűlt a szirup a bodzára öntjük és a maradék hideg vízzel feltöltjük.
                    Lefedjük és hűvös helyen tatjuk 5 napig.
                    Naponta átkeverjük!
                    Az 5. napon leszűrjük üvegekbe, vagy dobozokban lefagyasztjuk.
                    A bodza virág és citrom, külön vagy együtt is lefagyasztható, 
                    hogy felhasználhassuk teákba, vagy süteményekbe.
                    A bodza ital, vízzel vagy szódával hígítható.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!