Citromos torta

                                                                           



Elkészítés:

Tészta:

3 tojás

19 dkg cukor

19 dkg finomliszt

0,75 dl olaj

0,75 meleg víz

1 cs sütőpor 

2-3 kk. citrom aroma

Dupla adagot sütök! 





Krém:

dl tej,



2 cs.vaníliás pudingpor,

1 citrom,

4 tojássárgája, 

20 dkg cukor

20 dkg vaj

2 kk. citromaroma

Elkészítés: 

Tészta:

Kézzel összekeverjük a tészta hozzávalóit. Kivajazott, lisztezett tepsiben vagy szilikonos sütőpapíron, tűpróbáig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Krém:

Kikeverjük a tejet a pudingporral, a citrom reszelt héjával és levével, valamint a tojássárgájákkal, a cukorral és a citrom aromával, majd jól összedolgozzuk. Kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy ne égjen oda. A vajat habosra keverjük, majd apránként a kihűlt főzött krémet is hozzáadjuk és gépi habverővel összedolgozzuk.A lapokat rétegenként megkenjük (ha kerek a forma, a lapokat félbevágjuk).



Majd a tetejét és oldalát is egyenletesen bevonjuk .



Ízlés szerint és a rendelkezésre álló anyagok alapján díszítjük.

Ebből a sütiből lehet kerek torta ill. szögletes, kedvünkre alakítjuk.

 

Tovább a blogra »