Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Darát húsos, cukkinis szósz

…tésztával
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
30 dkg darált hús
1 szelet húsos szalonna
1 fej hagyma
           5-6 levél friss bazsalikom( szárított is megfelel)
200 ml tejszín
1 csapott ek. liszt
só, olaj, fehér bors
Elkészítés:
A kockára vagy csíkokra vágott hagymát( ha új hagyma, akkor zölddel) , kevés olajon megpirítjuk a darált hússal együtt .
Megsózzuk és rádobjuk a kockára vágott cukkinit mely, ha még elég zsenge, hájastól kerülhet elkészítésre.
Ezt követően hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát is, ami egy kellemes füstös ízt kölcsönöz az ételünknek, anélkül, hogy domináns szerepet kapna, a friss zöldséget/fűszert elnyomva.
Megborsozzuk és rádobjuk a friss bazsalikomot, amit épp csak pár kés suhintással kisebbre szelünk-nem kell túl apróra- és többször kevergetve el készítjük.
Mikor a cukkini már érezhetően puha, egy kis vizet tehetünk alá, majd nemsokkal utána következhet a  tejszín, melybe belekevertük a csapott evőkanál lisztet.
Ha még úgy érezzük túl kevés vagy sűrű a szaft mehet bele egy kevés víz.
Amint rottyant egyet a tejszínnel dúsított ételünk, el is zárhatjuk.
Ízlés szerinti formájú tésztával, friss bazsalikommal díszítve, lehetőleg még melegen találjuk! 🙂
Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!