Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Almáskrémes

pizap.com13726797026711
 
 
 Hozzávalók
A tésztához:
60 dkg liszt
10 dkg zsír
20 dkg porcukor
3 tojás
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
kevés tejföl, 
( kb. egy kis doboz fele de, ha szükséges még egy keveset lehet tenni bele)
 
A krémhez:
1 l tej
3 cs. vaníliás puding
20 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg margarin
 
A töltelékhez:
1 kg alma
20 dkg cukor
1 mk. fahéj
 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négy lapot sütünk belőle.
A krémhez megfőzzük a pudingokat a tejjel.
Kikeverjük a margarint a cukorral,
majd ha a puding kihűlt hozzáadjuk a cukros margarint és jó habosra kikeverjük.
A töltelékhez az almát a fahájjal és a cukorral megpároljuk, majd a kész lapokat 
megtöltjük úgy, hogy az 1 lapra krémet kenünk,
rátesszük a 2. lapot, erre tesszük az almát,
majd a 3. lapot rátesszük és erre a maradék krémet kenjük,
végül befedjük a 4. lappal.
A tetejére porcukrot hintünk vagy bevonjuk étcsokival
( 100 g csoki 2 ek olaj).
Érdemes a krémmel és almával kezdeni az elkészítést,
hogy meghűljenek, mire a lapok elkészülnek.
A sütemény másnap fogyasztható!
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!