Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Karalábé főzelék

A következő főzelék igencsak egyszerű, viszont nagyon ízletes és gyorsan el is készíthető egytálétel.
Hozzávalók:
2-3 karalábé
só, cukor, víz
Rántáshoz:
olaj, liszt
 Mikor kész: 1/2 (kis)doboz tejföl
Elkészítés:
A kockára vágott karalábét vízben feltesszük főzni.
Sóval, kevés cukorral ízesítjük.
Mikor a karalábé puha, akkor  közepes sűrűségű rántást készítünk, melyet aranybarnára pirítva
keverünk a karalábéhoz.
Elkeverjük és pár perc múlva hozzáadjuk a tejfölt is, kóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük, végül elzárjuk.
Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
Nálunk egy kis virsli pörkölt került rá. 🙂
Petrezselyemmel készítve vagy azzal megszórva is finom.

  Szani konyhája a facebook-on is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!