Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Tárkonyos, tejszínes gombaleves

Hozzávalók:
25 dkg fehér vagy barna csiperke gomba
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk. tárkony
pár csepp citromlé
1 húsleves kocka
só, olaj, fehérbors
200 ml tejszín kevés liszt
petrezselyem
Galuska:
Tojás, víz, só, liszt, kevés újhagyma zöldje
A kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott fokhagymát 
és hamarosan a felszeletelt gombát is. 
Nem apróztam el a gombár mikor felkockáztam, mert olyan jó beleharapni, érezni, hogy van abba a levesbe gomba! 😉
Ezután felöntjük vízzel és belekerülhet a leveskocka, a só, bors, tárkony és a citromlé is.
Mikor már majdnem kész, elkészítjük a galuskát.
A hozzávalókból laza állagú tésztát keverünk hozzáadva az apróra vágott újhagyma zöldjét.
Kanál segítségével a levesbe szaggatjuk, kívánt nagyságúra.
Mikor megfőtt és feljött a leves tetejére, a tejszínt kikeverjük a liszttel és a leveshez adjuk.
Mielőtt elzárjuk megszórjuk kevés petrezselyemmel és melegen tálaljuk.
Friss szórókával
( tárkony, újhagyma szár, bazsalikom és/ vagy kakukkfű keverék)
tálaltam. 🙂

Tipp: ha nincs kedvünk galuskázni, száraz tésztát vagy tarhonyát is szórhatunk bele.
A tejszín tejföllel helyettesíthető és igény szerint sárgarépa és/vagy fehérrépa vagy zeller is kerülhet bele a levesünkbe.
További fűszer javaslat: kakukkfű, bazsalikom

  Szani konyhája a facebook-on is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!