Lilahagyma lekvár

Hozzávalók:

1 kg lilahagyma

2-3 ek. étolaj(vagy olívaolaj)

1 tk. só

10 dkg barna cukor

1 dl balzsamecet

3-4 ek. csipkebogyólekvár

 Elkészítés:

Félbe vágjuk a megtisztított hagymákat, majd vékony karikákra szeleteljük, majd megfelezzük a karikákat.

felforrósítjuk az olajat egy lábasba és beletesszük a hagymát.

Közepes lángon, kellemes barna színűre pirítjuk.

Ráöntjük a cukrot, megsózzuk és beletesszük a lekvárt is.

Állandó kevergetés mellett még kb. 10 percig főzzük, majd ráöntjük az ecetet.

Pár percig együtt is főzzük, majd tiszta üvegekbe töltjük, melyeket fejre fordítunk 5 percre.

  Szani konyhája a facebook-on is!













Tovább a blogra »