Csupacsoki cukkinis süti

Ha még nem unjátok a cukkinit és miért is unnátok, akkor itt egy újabb különleges felhasználási módja, hogy ritkítsuk a készleten lévő cukkini állományt 🙂

Persze ez nagyon kellemes módja lesz, garantáltan leülsz, hogy kiélvezd a süti minden pillanatát és minden egyes harapást.

Egyszerűsége ellenére nekem jobban ízlett, mint sok túldíszített, krémezett, habos csoda 😉

Csak ajánlani tudom, mindenképpen megér egy próbát !

Hozzávalók:

2 bögre liszt

1/2 bögre kakaó

1/2 cs. sütőpor

1/2 kocka margarin (125 g)

1/2 bögre olaj

1 és 3/4 bögre kristálycukor

2 egész tojás

1 (kis) doboz natúr joghurt

1 cs. vaníliás cukor vagy helyettesítve, pár kupaknyi vanília kivonat

1 kisebb cukkini kb. 2 bögrényi de, ha  picivel több, az  sem baj

só,

1 tábla étcsoki

3/4 bögre durvára tört dió

Elkészítés:
A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg, hogy a felesleges lé eltávozzon.
Keverjük ki a cukrot a margarinnal.
Adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is.
A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd ezt is hozzáadjuk és utána a joghurtot is.
Jöhet a dió és a jól kinyomkodott cukkini. 
Nyugodtan keverjük géppel az egészet, míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.
Ezután törjük darabokra a csokit és fakanállal forgassuk a masszába.
Előmelegített sütőben kb 175°-on süssük sütőpapírral bélelt tepsibe, tűpróbáig.
A tűpróbánál megtévesztő lehet, a villán vagy tűn maradó olvadt csoki, ami nem azt jelenti, hogy nincs kész a süti.
Az oldalát is nézzük és, ha már szép színe van, akkor jó, nem kell túl sütni!
                            
 Szani konyhája a facebook-on is!

Tovább a blogra »