Zöld fűszer tartósítás

Hozzávalók:

Bármilyen zöld fűszer, mint pl. bazsalikom, rozmaring, metélőhagyma stb

Ebbe az adagba nekem most zsengécske újhagyma szára is került.

Olaj a felöntéshez és egy célnak megfelelő jégkocka készítő, akár szilikon is lehet, sőt az még jobb is, mert könnyebben kijön belőle a kockánk.

Elkészítés:
Összevágjuk a növényeket.
Beletesszük a jégkocka tartó mélyedéseibe, majd felöntjük olajjal, ami lehet olíva vagy étolaj is, vagy akár vaj, ha valaki azzal szereti inkább.
Ezután mehet a fagyasztóba.
Kicsit több időt vesz igénybe, mire az olaj megfagy figyeljük, mikor kifehéredik és szilárd elkészült a projekt 🙂
Borítsuk ki, ha nem megy egy kis meleg vízzel segítsünk rá a forma aljához öntve De nagyon gyorsan dolgozzunk, mert az olaj gyorsan olvad!!!

Eztán mehet egy zacsiba és azonnal vissza is tehetjük a fagyasztóba.

Mikor szükség lesz zöld fűszeres ízre ételeinkbe csak beledobjuk az instant nyarat! 😉

Az ételek elkészítésénél vegyük figyelembe, hogy maga a kocka is olajat tartalmaz, így óvatosan olajozzuk fogásainkat!

Tipp:

Medvehagyma szezon idején ugyanígy tudjuk tartósítan, kedvelt hagymánkat is!!

Tovább a blogra »