Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

1 napos uborka

Akár tartós eltevésre is!
Hozzávalók:
3 kg uborka
0,4 l 10 % ecet vagy 0,11 l 20 %-os ecet (én utóbbival csináltam, mert az volt otthon)
1,5 ek. só
15-20 dkg cukor (ki milyen édesen szereti)
2,1 l víz
annyi torma, hogy 2 kisujjnyi jusson mindegyik üvegbe
1-2 fej közepes hagyma
6 babérlevél
fél maréknyi szemes bors
kapor egy kisebb csokor, il. ízlés szerint
1/2 maréknyi mustármag
 üvegenként egy-egy, erős paprika

 Elkészítés:
Az uborkákat megtisztítjuk, végeit levágjuk és elnegyedeljük.
Belesorakoztatjuk szorosan az üvegekbe úgy, hogy alulra- felülre, hagyma karikákat teszünk és melléjük szúrjuk a tormát.
Az uborka kivételével, az összes hozzávalót egy fazékba öntjük és felforraljuk.
Amikor felforrt, leszűrjük és ismét felforraljuk.
Amikor ismét felforrt, a levet az uborkákra öntjük és rátesszük az üvegek fedelét.
Amikor az uborka kihűlt a levet leöntjük ismét a lábasba és megint felforraljuk.
Ezalatt az uborkák tetejére teszünk az előzőleg leszűrt mustármagból és szemes borsból. 
Ismételten az uborkára öntjük a felforrt levet, majd lezárjuk a fedelüket és 5 percre fejtetőre fordítjuk az üvegeket.
Aki télire tenné el, az késhegnyi nátrium-benzoátot tegyen a tetejére, mielőtt lezárná!
Az uborka másnap már fogyasztható!
Az ízét a bolti csemege uborkához tudnám hasonlítani!
Nagyon ízletes, egy családi kirándulás előtti napon készítettem el “Etelka66” receptje alapján és bizony nagyon jól esett hazatérve a vacsora mellé fogyasztva.
Az uborka ropogós maradt még a mai napig is!
Egy üveggel féltve őrzök, a legközelebbi adag elkészítéséig, bár sorsa lassan beteljesülni látszik…:D
 A tartósítás nélkül készített uborkákat, felbontás után mindenképp, a felbontatlant, 
lehetőleg tartsuk hűtőben vagy hűvös helyen!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!