Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

8 napos, dobálós, vödrös savanyúság

Hozzávalók:
egy 20 l-es műanyag vödör, jól záródó tetővel
1 l, 10%-os ecet
9 l hideg víz
22 dkg só
1 kg cukor
1 ek. köménymag
1 ek. szemes bors
1 ek. koriander,
1 ek. mustármag
12 db babérlevél
12 db meggyfalevél
3-4 szál torma
1 ek. nátrium-benzoát
1 lapos ek. borkén
kevés kaporszár
+ zöldségek, mint uborka, különböző paprikák, cukkini, tök, dinnye, patisszon, hagyma, káposzta, zöld paradicsom stb

A vödörbe kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt,, jól elkeverjük fakanállal, majd a megtisztított zöldségeket is beletesszük.
Lezárjuk és naponta átkeverjük, hogy minden zöldséget jól érjen a lé.
8 nap az érési idő.
Az alaplé 1 évig használható folyamatosan, hűvös száraz helyen tartva.
Amikor már csak félig van a vödör vagy még addig sem , érdemes kiszedni belőle a zöldségeket, hogy tudjuk keverni a következő adagot! 😉
Nálunk szombaton lesz kész, meglátjuk, hogy sikerül! 🙂
Nagynénémék, akik gazdálkodnak, sokszor kínáltak ezzel a fajta savanyúval, remélem ez is olyan ízletesre sikerül! 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  2. Ibolyka Mezo says:

    Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  3. bogyo43 says:

    Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!