Hozzávalók:
15 dkg átszitált búzaliszt
15 dkg átszitált kukoricaliszt
1,5-2 dl langyos víz (ill. amennyit felvesz)
2-3 ek. olaj (olíva vagy étolaj )
1/2 cs. sütőpor
1 kk. só
Elkészítés:
A liszteket és a sütőport tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk.
Beleszórjuk a sót, beleöntjük az olajat és apránként hozzákeverjük a vizet is.
Lisztezett deszkára borítjuk és legalább 3 percig gyúrjuk, hogy sima állagot kapjon.
Ezután folpackkal letakarva,10-15 percet pihentetjük.
Lecsípünk belőle annyi egyforma gombócot, ahány lapot szeretnénk sütni, ez kb. 12-13 db, mérettől függően.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a kicsípett gombócokat ( mindig csak egyet)
Olajmentes (!) teflon vagy kerámia serpenyőben, egymás után kisütjük.
A serpenyőt időnként törüljük kis papírtörlővel, hogy a megégett lisztet eltávolítsuk.
A tortilla akkor fordítható, ha már kunkorodik a széle ill. hólyagosodni kezd tészta.
Mindkét felének elég 1-1 perc sütési idő.
Ha kész alufóliával fedjük le, hogy saját gőzétől puha maradjon!
Bármilyen szószokkal, húsokkal megtölthető, mint pl Gyros, ill Tsatsiki saláta, lila hagyma, paradicsom, kaliforniai paprika,
Valamint, igazi mexikói Huevos Rancherossal is tölthetjük,
erről későbbiekben lesz bnejegzés! 😉
Tipp: folpack között is kinyújthatjuk, így könnyebb és nem ragad le, egyszerűen leszedhető róla!
Ha más nincs kéznél, egy megfelezett zacskóval is megoldhatjuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: