Egy remek ízletes görög saláta, ami igencsak eteti magát!
Hozzávalók, 2 kígyóuborka, 1-2 pohár natúr joghurt vagy, ha nincs tejföl.
A tsatsiki esetében is dolgozhatunk kész fűszerrel vagy kikeverjük mi magunk.
Elkészítés:
Az uborkát megmossuk lekockázzuk, vagy lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk pár percet.
A fűszerkeveréket kikeverjük a joghurtban vagy tejfölben , ill. , ha magunk állítjuk össze, akkor fokhagyma nyomóval 2 gerezd fokhagymát nyomunk (vagy késsel apróra vágjuk) a tejfölbe (fokhagymás fűszersó is megfelelő).
Aki szereti, friss kaporral is megtoldhatja, persze csínján bánjunk az adagolással ne legyen a kapor íze a domináns.
Ezután kissé kinyomkodjuk az uborkát és a fűszeres joghurtba keverjük.
Nálunk most belekerült a kimagozott csíkokra vágott paradicsom, lilahagyma és kevés paprika is.
Grillezett húsok vagy gyros mellé remek ráadás! 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: