Cukkini lekváros rétes

Hozzávalók:

2 rúdhoz elegendő, kész réteslap

(Boltonként eltérő kiszerelésben kapható, nekem csak két lapos volt itthon.

Jobban szeretem többel készíteni, legalább három lapossal, rudanként. )

1 üveg cukkini lekvár

némi búzadara a szóráshoz

olaj és tejföl a kenéshez

porcukor

a fotón senkit se tévesszen meg a patisszon, de olyan jól mutat 😉
 Elkészítés:
A réteslapot nedves ruhára kihajtjuk
Megkenjük olajjal és a szélétől 2 cm-ert elhagyva, hosszában megszórjuk búzadarával vékonyan.
A végeinél 0,5-1 cm-ert hagyunk el.
Eloszlatunk rajta fél üveg cukkini lekvárt, majd vékonyan erre is szúrunk darát.
A nedves ruha segítségével elkezdjük feltekerni és a záró hajtással lefelé, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A másik tekerccsel ekképp járunk el,  majd mindkét tekercset megkenjük olajjal és tejföllel.

Előmelegített sütőben, kb. 180°C-on, 20-25 percig sütjük.

Még melegen megszórjuk porcukorral.

Íze kellemesen citromos. Friss, üde ízorgia!

Tipp: aki még szeretné valamilyen ízesítéssel megtoldani, az  fahájat vagy gyömbért használjon. Ezek passzolnak leginkább hozzá.

Tovább a blogra »