Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Fűszeres halfilé, sokborsos mártással

Nem feltétlenül csak a bonyolult ételekkel szerezhetünk örömet családunknak!
Időhiányban szenvedő háziasszonyok vagy, akik csak szimplán szeretnének inkább a családjukkal lenni a konyhában töltött idő helyett is készíthetnek ízletes fogásokat!
Nagyon egyszerű és gyors halétel, mely ezenfelül egészséges is!
A kész halfűszer használatával pedig könnyű a dolgunk, hogy hamar asztalra kerüljön az ételünk!  😉
Hozzávalók:
Bármilyen filézett hal vagy akár szálkamentes egész hal is megfelel , mint pl. a hekk
kész halfűszer
olaj, kevés víz
Mártás:
200 ml főzőtejszín,
1 ek. citromlé
só, 1 kk. cukor
fehérbors,
színes bors,
1 ek. mustár
2 csapott ek. étk. keményítő

Elkészítés:
A halat 1-2 órával az elkészítése előtt előkészítjük.
A jeget meleg vízzel leöblítjük.
Beirdaljuk és bedörzsöljük a halas fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk.
Én karikázott, zsenge cukkinit is tettem mellé kísérőként, szintén a halas fűszerrel ízesítve.
Kevés olajjal meglocsoljuk, nagyon kevés vizet is teszünk alá, hisz a hal hamar elkészül és betesszük a sütőbe.
Mártás:
Egy kevés tejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi tejszínt  feltesszük főni a citromlével, ízlés szerinti sóval és a borsokkal, illetve a mustárral és a kevés cukorral.
Mikor már forrni kezd belekeverjük a keményítős tejszínt, összekeverjük  és 1-2 perc múlva elzárjuk.
Közben ránézünk a halra és, ha már szépen pirul és puha is, akkor készen van.
Burgonyakrokett és a mártásunk kíséretében tálaljuk, ezen egyszerű fogásunkat!
Kislányomnak a cukkini annyira bejött a halas fűszerrel, hogy abból még egy adagot kellett sütnöm még frissiben. 🙂
Tipp: ha marad mártás, mikor már a hal csak emlék,  cukor, és majonéz hozzáadásával könnyedén tartárrá alakítható más típusú húsok mellé!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!