Hozzávalók:
tészta
3 tojás,
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
10 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 dl olaj
1 dl tej
kevés fahéj,
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
krém:
1 cs. vaníliás puding
10 dkg cukor
3 dl tej
1 dl víz
10 dkg margarin
fél citrom leve (elhagyható)
tetejére:
1 cs. habpor, 1,5 dl tej, 1/2 cs. habfix
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A krémhez a pudingot kikeverjük kevés tejjel és a cukorral, a többi tejhez adjuk, hozzáöntve a vizet és a citromlevet is.
Csomómentesre főzzük, majd kihűtjük.
Hűlés után géppel hozzá keverjük a puha margarint.
A lapot torta tálra tesszük és megkenjük.
A hideg tejjel felvert habot a krémre halmozzuk és csokireszelékkel díszítjük.
Készíthetjük ezt a tortát szépen eldolgozva úgy, hogy a krémet rásimítjuk
vagy késztetjük gusztán csordogálósra, fodrosra is, ahogy Én is tettem 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: