Diós, vaníliás krémes torta

Hozzávalók:

tészta

3 tojás,

10 dkg cukor

10 dkg darált dió

10 dkg liszt

1 cs. sütőpor

1 dl olaj

1 dl tej

kevés fahéj,

1 citrom reszelt héja (elhagyható)

krém:

1 cs. vaníliás puding

10 dkg cukor

3 dl tej

1 dl víz

10 dkg margarin

fél citrom leve (elhagyható)

tetejére:

1 cs. habpor, 1,5 dl tej, 1/2 cs. habfix

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A krémhez a pudingot kikeverjük kevés tejjel és a cukorral, a többi tejhez adjuk, hozzáöntve a vizet és a citromlevet is.
Csomómentesre főzzük, majd kihűtjük.
Hűlés után géppel hozzá keverjük a puha margarint.
A lapot torta tálra tesszük és megkenjük.
A hideg tejjel felvert habot a krémre halmozzuk és csokireszelékkel díszítjük.
Készíthetjük ezt a tortát szépen eldolgozva úgy, hogy a krémet rásimítjuk
vagy késztetjük gusztán csordogálósra, fodrosra is, ahogy Én is tettem 😉

Tovább a blogra »