Bizony bármennyire is furcsán hangzik van ilyen, legalább is az Én konyhámban!
Nagyon kedveljük a pacal eme fogyasztási formáját, legyen az említett sajt reszelhető vagy folyékony állagú.
A pacal ízét kiemeli, így remekbe szabott fogás és nem meggyalázása a magyar konyhának 🙂
Egy próbát megér és ki-ki, maga is eldöntheti! 😉
Hozzávalók:
1-2 kg pacal(minél több, annál jobb! 😉 )
3 gerezd fokhagyma-1 fej hagyma, 1 kupaknyi ecet -az abáláshoz
Főzéshez:
2 nagyobb fej hagyma
1-2 fehér paprika
1 paradicsom
őrölt piros paprika
só, bors, majoránna és egész kömény ízlés szerint(intenzívebb, mint az őrölt)
olaj(vagy hagyományosan zsír), víz
csípős paprika, belevágva vagy, hogy csak az élvezze, aki erősen szereti, egyben a vége felé belefőzve.
15-20 dkg reszelt sajt vagy 1-2 kinyomós tömb sajt
Elkészítés:
Élőszőr -én általában előző nap- megabáljuk a fenti alapanyagokkal, kb. egy órát, annyi vízben, hogy ellepje.
A hagymát kockázzuk, olajon vagy zsíron a sóval együtt megdinszteljük.
Félrehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a pacalt, a paprikát, paradicsomot, felöntjük(víz pótlásra közben szükség lehet).
Fűszerezzük és készre főzzük.
Na persze, ez lehet 3-4 óra is, attól függ milyen vénecske volt a pacal gazdája 😛
Sóba-vízbe főtt burgonyával, frissen rászórt sajttal és különféle savanyúkkal, melegen tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: