Sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott, hagymás burgonyával

Vasárnap előfordul, hogy bár szeret az ember főzni valami olyan finomságra vágyik, ami viszonylag hamar elkészül.

Így nem kell nélkülöznünk a vasárnapi asztalról a jó ízeket és a családra is több időnk marad! 😉

Ezért is esett a választásom erre a fasírtra, ami már kicsit az őszies ízek jegyében készült, mely ízt a sütőtök képviselt!

Hozzávalók:
1 kg darált hús (ki milyen húst szeret)
hagyományos fűszerezéssel 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 
1-2 kk. őrölt bors, 1 ek. őrölt piros paprika, 1 ek. só
1 egész tojás
3-4 szikkadt zsemle
1 kisebb sütőtök fele (kb. olyan méret,  mint a képen is látható)
némi szerecsendió
5-10 dkg ízlés szerinti sajt
kevés zsemlemorzsa
olaj, víz
De! Remek, kész fasírt fűszerkeverékek is kaphatók, melyhez csak a töltelék, a tojás és a zsemle szükségeltetik, így újabb időt nyerünk 😉
Köret:
1 kg burgonya
két nagy fej vöröshagyma
olaj, só
Elkészítés:
A húshoz adjuk a tojást, 
a sót és a többi fűszert vagy helyettük a komplett fűszerkeveréket.
Összedolgozzuk.
A tejben vagy vízben megáztatott zsemléket kinyomkodjuk és szintén a húshoz adjuk.
A tepsit megolajozzuk, közebére, hosszában zsemlemorzsát szórunk.
Erre tesszük a hús felét.
A kis kockára vágott sütőtököt ráhalmozzuk, megszórjuk szerecsendióval és végül a kockára vágott sajtot is rápakolhatjuk.
A darált hús másik felével befedjük a tölteléke, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk.
A tetejét hosszában kevés zsemlemorzsával megszórjuk.
Kevés vizet aláöntve, gyönyörű pirosra sütjük. 
Ez olyan 175 C°-on,  1 óra alatt megtörténik.
Míg sül, elkészítjük a köretet.
A burgonyát megpucoljuk, lekarikázzuk és sós vízben megfőzzük.
A két fej hagymát kockára vágva kevés sóval, olajon aranybarnára pirítjuk.
Végül a főtt,  áttört burgonyához adjuk a hagymás olajat és a fasírthoz kínáljuk.
Jó étvágyat! 🙂


Tovább a blogra »