Nagyon szeretjük a tortilla chipset, így szerettem volna mellé valami kellemes mártogatóst készíteni, így az ízben gazdag Mexikói alapételre, azaz a salsára esett a választásom.
Férjem mindig ódzkodik az újdonságoktól, Ő a hagyományos ételek drukkere, de ez annyira ízlett neki, hogy jóízűen állva falatozta még frissében, mert a nagy tunkolás közepette leülni sem maradt ideje 😀
Hozzávalók:
2 paradicsom apróra vágva,
1 gerezd fokhagyma szintén apróra vágva,
2 közepes fej lila hagyma, vékonyra szeletelve,
2 ek. felaprított koriander levél vagy, ha nincs szárított bogyó is megteszi,
3 ek. citromlé,
2 tk. reszelt citromhéj,
só,
1 ek. cukor
1 nagyobb paradicsomkonzerv vagy ugyanennyi ketchup ill. e kettő keveréke is lehet
kevés olaj és víz
Továbbá, aki csípősen szereti tehet bele
1-2 jalapeno vagy egyéb csípős paprikát szeletelve és vagy chili szószt vagy port
Elkészítés:
Kb 2 ek. olajon megfonnyasztjuk az egyik hagymát, kevés vizet öntünk hozzá és nemsokkal utána elzárjuk.
Majd az 1 paradicsomot, a fokhagymát, a sót, cukrot, citromlevet és héjat
valamint a paradicsomszószt vagy ketchupot hozzáadva összekeverjük.
Ha koriander bogyót használunk, azt is keverjük bele, majd az egészet forgassuk át turmixgépben.
Amikor kész az alap, tegyük bele a másik kockázott paradicsomot, szeletelt hagymát
és az esetlegesen hozzá adni kívánt paprikát és csípős fűszereket.
Frissen totrilla chipsel fogyasztjuk vagy hűtőben fóliával letakarva és lehűtve, hidegen is fogyasztható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: