Tejes, tárkonyos karalábé leves
Hozzávalók:
2-3 fej karalábé
1 szál közepes répa
1 szelet zeller
6 dl tej
olaj,
1 ek. cukor
1 tk. tárkony
só,
fehér bors,
1 leves húsleves kocka
víz
Ízlés szerinti levesbetét
Elkészítés:
Az olajon, a kockára vágott karalábét, zellert és a karikára vágott sárgarépát megpirítjuk a cukorral együtt.
Az sem baj, ha itt-ott kicsit jobban megpirul.
Felöntjük a tejjel és annyi vízzel, amennyi levest készíteni kívánunk,
ami lehet további 1-2 l-er.
Hozzáadjuk a húsleves kockát, a tárkonyt, a borsot, sót.
Mielőtt teljesen megpuhulna beletesszük a levesbetétet, tészta esetén kb. 2-3 marékkal
és együtt készre főzzük.
Tipp:
Májgaluskával, grízgombóccal gazdagítva, egyaránt ízletes levest készíthetünk! 😉