Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Stefánia vagdalt tojással töltve

Hozzávalók:
1 kg ízlés szerinti darált hús
1 tojás
2 cs. fasírt fűszerkeverék, ha gyorsak szeretnénk lenni
a hagyományos fűszerezés
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
3-4 gerezd fokhagyma, szintén apróra vágva vagy zúzva
1 csapott ek. só
1 ek. csemege fűszer paprika
1 csapott tk. őrölt bors
Fokozható:
2 ek. mustárral
1/2 (kis) doboz sűrített paradicsommal
kevés őrölt köménnyel
6-7 db főt tojás a közepébe
kb 4 szikkadt zsemle, tejbe vagy vízbe áztatva
olaj, zsemlemorzsa
Elkészítés:
Fűszerezzük a húst, belekeverjük a tojást és a kicsavart zsemléket.
Ha van időnk pihentessük kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Főzzük meg forró vízbe odatéve a tojásokat 15 perc alatt.
Hideg vízzel öblítsük, hűtsük, pucoljuk.
Egy hosszabb tepsi közepébe locsoljunk olajat, szórjuk meg a fasírt nyomán zsemlemorzsával.
A hús felét oszlassuk el hosszában.
Sorakoztassuk rá a tojásokat, majd a hús másik felével fedjük be.
Vizes vagy olajos kézzel simítsuk el.
Szórjuk meg a fasírt külsejét is kevés zsemlemorzsával.
Az olajon kívül kevés vizet is tegyünk a tepsibe, mintha disznótorosat sütnénk 🙂
175-180 C°-on 1 óra alatt pirosra sül.
Időnként locsoljuk meg.
Amikor elzártuk egy kicsit hagyjuk pihenni de mielőtt még kihűlne melegen szeleteljük.
Különböző salátákkal, (majonéze, natúr) savanyúkkal ill. rizzsel vagy burgonyával tálaljuk. 
Domonkos Ágnes kérésére a fellépő Ladánybene 27 zenekarnak.

Megtisztelő volt, hogy mind elfogyott, bízom benne ízlett is és nem csak azért ették meg, mert nagyon éhesek voltak 😀
A fiúk maradékai, éééés a tálca üres!! 😉
A hercegnős tányér viszont igen stílszerű nem?:D

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!