Hozzávalók:
1 kg ízlés szerinti darált hús
1 tojás
2 cs. fasírt fűszerkeverék, ha gyorsak szeretnénk lenni
a hagyományos fűszerezés
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
3-4 gerezd fokhagyma, szintén apróra vágva vagy zúzva
1 csapott ek. só
1 ek. csemege fűszer paprika
1 csapott tk. őrölt bors
Fokozható:
2 ek. mustárral
1/2 (kis) doboz sűrített paradicsommal
kevés őrölt köménnyel
6-7 db főt tojás a közepébe
kb 4 szikkadt zsemle, tejbe vagy vízbe áztatva
olaj, zsemlemorzsa
Elkészítés:
Fűszerezzük a húst, belekeverjük a tojást és a kicsavart zsemléket.
Ha van időnk pihentessük kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Főzzük meg forró vízbe odatéve a tojásokat 15 perc alatt.
Hideg vízzel öblítsük, hűtsük, pucoljuk.
Egy hosszabb tepsi közepébe locsoljunk olajat, szórjuk meg a fasírt nyomán zsemlemorzsával.
A hús felét oszlassuk el hosszában.
Sorakoztassuk rá a tojásokat, majd a hús másik felével fedjük be.
Vizes vagy olajos kézzel simítsuk el.
Szórjuk meg a fasírt külsejét is kevés zsemlemorzsával.
Az olajon kívül kevés vizet is tegyünk a tepsibe, mintha disznótorosat sütnénk 🙂
175-180 C°-on 1 óra alatt pirosra sül.
Időnként locsoljuk meg.
Amikor elzártuk egy kicsit hagyjuk pihenni de mielőtt még kihűlne melegen szeleteljük.
Különböző salátákkal, (majonéze, natúr) savanyúkkal ill. rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
A fasírt a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ 10. szülinapjára készült.
Domonkos Ágnes kérésére a fellépő Ladánybene 27 zenekarnak.
Megtisztelő volt, hogy mind elfogyott, bízom benne ízlett is és nem csak azért ették meg, mert nagyon éhesek voltak 😀
A fiúk maradékai, éééés a tálca üres!! 😉
A hercegnős tányér viszont igen stílszerű nem?:D
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: