Úgy 16 éve, mikor öcsém még óvodás volt, a daduskája Klárika néni egy finom sütivel kedveskedett a csoportnak.
Mivel nagyon ínyére való volt a sütemény, nem volt rest elkérni a receptet, amit Klárika néni szívesen le is jegyzett számára, hogy otthon is elkészülhessen.
A kéziratot becses kincsként megőrizte anyu! 🙂
Klárika néni, sok gyermek kedvence és igazán remek dadus volt!
Ma nyugdíjas éveit tölti, öcsém pedig azóta harmadéves egyetemista Szegeden.
Egyvalami azonban nem változott, a süteményeket a mai napig nagyon szereti!
Na de ki nem? 😉
Hozzávalók:
5 db tojás
30 dkg cukor
20 dkg zsír
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
kevés tej, hogy kellemesen keverhető legyen
ízlés szerinti mennyiségű kakaó
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgáját a kakaó kivételével a többi hozzávalóval kikeverjük.
Ezután a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát ketté vesszük.
Az egyikbe belekeverjük szintén óvatosan a kakaót.
A két tésztát felváltva tesszük kikent, lisztezett tepsibe.
Lehet csíkozva, kockánként, ahogy szeretnénk. 🙂
175 C°-on tűpróbáig sütjük.
Tipp:
Aki tovább fokozná az ízeket készíthet hozzá öntetet vagy akár pudinggal is tálalható!
Ezt a bejegyzést, öcsémnek Szlama Dávidnak ajánlom! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: