Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Mángold pesto

Hozzávalók:
egy szép nagy csokor mángold levél
kb. 6 ek. olíva olaj
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat(olaj kivételével) mixeljük.
Ezután egy tálba tesszük és belekeverjük az olajat is.
Majd kedvünkre ill. fantáziánk szerint felhasználjuk! 😉
Kevés bazsalikom és/vagy petrezselyem levéllel, fenyőmaggal, borssal és parmezánnal is gazdagítható
A Mángoldról:

Az idén próbaképen ültettünk, egy számunkra addig még ismeretlen növényt, a mángoldot.
Szépen elkezdett hajtani, majd sűrűsödni, bokrosodni.
Napos helyen lelt otthonra kis kertünkbe és bőven locsoltuk minden este.
Levelei hatalmasra nőttek, melyeket a spenóthoz hasonlóan fogyaszthatunk, párolva, főzelékként vagy különböző töltikék, tészták feltétjeként ill. rakott dolgokhoz, mint pl. a lasagne.
Szára sem vész kárba, hiszen a spárga tulajdonságaival bír, így párolva vagy sütve köretként vagy magában is nagyon ízletes.
Ősszel avarral fedhetjük be kertben lévő, még megmaradt mángoldjainkat, melyek úgy hálálják meg a gondos törődést, hogy már márciusban gazdagon hozzák nekünk leveleiket!

A témában ajánlott cikk:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Üdv.Milyen nagy kár,hogy csak kevesek ismerik itthon a mangoldot.Anno a Horvát tengerparton ismertem meg e remek zöldség féleséget.Fokhagyma,oliva olaj,főtt petrezselymes burgonya,sült hal…hmmmmm……Azóta is szívesen készítem el az itthoni verziómat,spenót,vagy Kínai kellel helyettesítve,mert mángold az nincsen az itteni piacon,de még a közeli kerületek piacain sem fellelhető :((További sok sikert a mángoldhoz……..ja és klassz a blogod is…de nagyon ám 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!