Mángold pesto

Hozzávalók:
egy szép nagy csokor mángold levél
kb. 6 ek. olíva olaj
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
Elkészítés:
A hozzávalókat(olaj kivételével) mixeljük.
Ezután egy tálba tesszük és belekeverjük az olajat is.
Majd kedvünkre ill. fantáziánk szerint felhasználjuk! 😉
Kevés bazsalikom és/vagy petrezselyem levéllel, fenyőmaggal, borssal és parmezánnal is gazdagítható
A Mángoldról:

Az idén próbaképen ültettünk, egy számunkra addig még ismeretlen növényt, a mángoldot.

Szépen elkezdett hajtani, majd sűrűsödni, bokrosodni.

Napos helyen lelt otthonra kis kertünkbe és bőven locsoltuk minden este.

Levelei hatalmasra nőttek, melyeket a spenóthoz hasonlóan fogyaszthatunk, párolva, főzelékként vagy különböző töltikék, tészták feltétjeként ill. rakott dolgokhoz, mint pl. a lasagne.

Szára sem vész kárba, hiszen a spárga tulajdonságaival bír, így párolva vagy sütve köretként vagy magában is nagyon ízletes.

Ősszel avarral fedhetjük be kertben lévő, még megmaradt mángoldjainkat, melyek úgy hálálják meg a gondos törődést, hogy már márciusban gazdagon hozzák nekünk leveleiket!

A témában ajánlott cikk:
Váncsa István írása

Tovább a blogra »