Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Füstölt sajtos tatu kiflik

Ilyen kis puha, ízletes kiflicskékkel is megtölthetjük, szeretett csemetéink uzsonnás dobozát, így biztosan tudjuk, hogy jó

minőségű, friss tízórai kerül a kis pocakokba.

Persze otthonra is jó választás, reggelire vagy akár egy tartalmas leves után, ebédre.

Kép 17134436

Hozzávalók:

tészta:

1 dl langyos tej, 2, 5 dkg élesztő 2 tk. cukor

50 dkg átszitált liszt

1 ek. cukor

1 tk. só

2 ek. olaj

ill. további 2 dl langyos tej

Krém:

2 füstölt tömb sajt, pl, karaván

1 kis doboz tejföl

1 kisebb fej lila hagyma

1 vastagabb szelet kígyóuborka

bors, zöld fűszer ízlés szerint

továbbá tehetünk bele szalonna vagy kolbászt kockázva ill. virsli darabokat vagy bármilyen más felvágottat pl. gép sonkát is.

sózásnál vegyük figyelembe a töltelékek só tartalmát is!

valamint:

1-2 tojássárgája a kenéshez

szezám mag a szóráshoz


Elkészítés:

Az 1 dl langyos, cukros tejben elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk.

Ezután a liszthez adjuk, sózzuk, bele tesszük a cukrot, olajat és elkezdjük összedolgozni, fokozatosan hozzáadva a 2 dl tejet.

(ha úgy érezzük nem elég lágy, könnyű a tészta 0.5-1 dl langyos tejet még hozzáadhatunk.)

A legalább 10 percig dagasztott tésztát a duplájára kelesztjük, meleg helyen, letakarva.

Ezalatt elkészíthetjük a krémet.

A tejfölben kikeverjük a sajtot. Belereszeljük a hagymát és az uborkát, fűszerezzük és ízlés szerint beletehetjük a szalonna, kolbász és/vagy szalámikockákat.

A megkelt tésztát több részre osztva kerekre nyújtjuk.

Az egyik korongot megkenjük a krémmel, ráhelyezünk a tetejére egy másik tészta korongot.

Cikkekre vágjuk, széleit kissé benyomkodva, és külső szélétől kezdve feltekerjük.

Sütőpapírral tepsire helyezzük, tojássárgájával megkenjük, szezám maggal megszórjuk és további fél órát kelesztjük.

Előmelegített sütőben, 175 -180 C°-on , aranybarnára sütjük.

Tipp:

A töltelék ízlés szerint variálható, pizzás, juhtúrós, darált húsós, zöldséges stb.!

Édes töltelékkel is készíthető, pl, kakaós, diós, fahéjas, túrós stb.

Ez esetben, még egy 1/2 ek. cukrot tehetünk a tésztába.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!