Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Töltött burgonya és gomba

Hozzávalók:

250 g túró

1 ek. mustár

1 ek. majonéz

2 ek.tejföl

fehérbors

sajt

hagyma, (vagy a köv. valamelyike: újhagyma, mindig hagyma, medvehagyma)

a gomba szárai kockázva és a kikapart belseje

kb 5 szem burgonya

4-5 fej gomba

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a megmosott tisztított gomba szárát belevágjuk, majd a gomba közepét kikaparjuk óvatosan, hogy helyet csináljunk a krémnek.

 

Besózzuk a gombát és fóliába helyezzük, majd betöltjük.

Megmossuk a burgonyát és bevágjuk hosszába ill. keresztben is, megsózzuk és fólia csónakba helyezzük, mert így könnyebb tölteni.

Kissé szétfeszítjük a bevágásokat de csak annyira, hogy ne szakadjon át a hája és szépen megtöltjük.

A tetejére szórtam reszelt sajtot, egy kis színes borsot és szárított csili paprikát.

 

Betettem a sütőbe (kb. 175°C) és a burgonyákat még lefedtem alufóliával is.

(A burgonyát héjában meglehet előtte félig főzni, úgy hamarabb megsül)

Sütés közben villával nem árt a felgyülemlett folyadékot elvezetni a sütnivalóink alól!

A gomba előbb elkészül, így azokat kivehetjük burgonya társaik mellől.

 Mielőtt elkészülne a burgonya levesszük a fóliát és készre sütjük, azonban azelőtt, hogy kivennénk még tejfölt kanalazunk rá és sütjük pár percig.

100_4366

(Ha sótlan utólag még fűszerezhető!)

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!