Hozzávalók:
250 g túró
1 ek. mustár
1 ek. majonéz
2 ek.tejföl
só
fehérbors
sajt
hagyma, (vagy a köv. valamelyike: újhagyma, mindig hagyma, medvehagyma)
a gomba szárai kockázva és a kikapart belseje
kb 5 szem burgonya
4-5 fej gomba
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a megmosott tisztított gomba szárát belevágjuk, majd a gomba közepét kikaparjuk óvatosan, hogy helyet csináljunk a krémnek.
Besózzuk a gombát és fóliába helyezzük, majd betöltjük.
Kissé szétfeszítjük a bevágásokat de csak annyira, hogy ne szakadjon át a hája és szépen megtöltjük.
A tetejére szórtam reszelt sajtot, egy kis színes borsot és szárított csili paprikát.
Betettem a sütőbe (kb. 175°C) és a burgonyákat még lefedtem alufóliával is.
(A burgonyát héjában meglehet előtte félig főzni, úgy hamarabb megsül)
Sütés közben villával nem árt a felgyülemlett folyadékot elvezetni a sütnivalóink alól!
A gomba előbb elkészül, így azokat kivehetjük burgonya társaik mellől.
Mielőtt elkészülne a burgonya levesszük a fóliát és készre sütjük, azonban azelőtt, hogy kivennénk még tejfölt kanalazunk rá és sütjük pár percig.
(Ha sótlan utólag még fűszerezhető!)