Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Rozmaringos, borsos csirkecomb, polentával, mángold pestoval és sült mángold szárral

Hozzávalók :

csirkecombok igény szerint

só, rozmaring, bors( citrom borsot használtam, tudom ajánlani, de színes borssal is ízletes)

olaj, víz

mángold szárak, melyek a spárga ízét idézik

Kép 17134951

 

Elkészítés:

A combokat megtisztítjuk.

Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk rozmaringgal ízlés szerint.

Kevés olajjal és vízzel sütni kezdjük.

Mikor már majdnem kész, az enyhén sózott mángold szárakat is hozzátesszük és készre, azaz pirosra sütjük.

(ha így is előbb elkészülne nyugodtan vegyük ki a szárakat)

Mángold pesto:

Hozzávalók:

egy szép nagy csokor mángold levél

kb. 6 ek. olíva olaj

3 gerezd fokhagyma

só ízlés szerint

 

Elkészítés:

A hozzávalókat(olaj kivételével) mixeljük.

Ezután egy tálba tesszük és belekeverjük az olajat is.

Majd kedvünkre ill. fantáziánk szerint felhasználjuk! 😉

Továbbá kevés bazsalikom és/vagy petrezselyem levéllel, fenyőmaggal, borssal és parmezánnal is gazdagítható

 

Polenta:

Hozzávalók:

20 dkg kukorica dara, vagy liszt

5 dl víz

2 dkg vaj

Elkészítés:

A sós vizet felforraljuk egy tk. kukorica darával vagy liszttel, hogy ne legyen csomós.

Ezután hozzákeverjük a többi darát vagy lisztet és sűrű kását készítünk, vigyázva arra, hogy nehogy odaégjen.

Belekeverjük a vajat és kivajazott tálba vagy tepsibe tesszük, hogy megdermedjen.

Szeleteljük, vagy kiszúró formával kiszaggatjuk.

Ha pirítanánk, azt olaj nélküli serpenyőben tegyük.

(Oldalanként kb 2 percig)

 

Mikor minden elkészült frissen tálaljuk! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!