Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott, hagymás burgonyával

Vasárnap előfordul, hogy bár szeret az ember főzni valami olyan finomságra vágyik, ami viszonylag hamar elkészül.

Így nem kell nélkülöznünk a vasárnapi asztalról a jó ízeket és a családra is több időnk marad! 😉

Ezért is esett a választásom erre a fasírtra, ami már kicsit az őszies ízek jegyében készült, mely ízt a sütőtök képviselt!

Hozzávalók:

1 kg darált hús (ki milyen húst szeret)

hagyományos fűszerezéssel 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma,

1-2 kk. őrölt bors, 1 ek. őrölt piros paprika, 1 ek. só

1 egész tojás

3-4 szikkadt zsemle

1 kisebb sütőtök fele (kb. olyan méret,  mint a képen is látható)

némi szerecsendió

5-10 dkg ízlés szerinti sajt

kevés zsemlemorzsa

olaj, víz

De! Remek, kész fasírt fűszerkeverékek is kaphatók, melyhez csak a töltelék, a tojás és a zsemle szükségeltetik, így újabb időt nyerünk 😉

Köret:

1 kg burgonya

két nagy fej vöröshagyma

olaj, só

87866

 

Elkészítés:

A húshoz adjuk a tojást,

a sót és a többi fűszert vagy helyettük a komplett fűszerkeveréket.

Összedolgozzuk.

A tejben vagy vízben megáztatott zsemléket kinyomkodjuk és szintén a húshoz adjuk.

A tepsit megolajozzuk, közebére, hosszában zsemlemorzsát szórunk.

Erre tesszük a hús felét.

A kis kockára vágott sütőtököt ráhalmozzuk, megszórjuk szerecsendióval és végül a kockára vágott sajtot is rápakolhatjuk.

A darált hús másik felével befedjük a tölteléke, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk.

A tetejét hosszában kevés zsemlemorzsával megszórjuk.

Kevés vizet aláöntve, gyönyörű pirosra sütjük.

Ez olyan 175 C°-on,  1 óra alatt megtörténik.

Míg sül, elkészítjük a köretet.

A burgonyát megpucoljuk, lekarikázzuk és sós vízben megfőzzük.

A két fej hagymát kockára vágva kevés sóval, olajon aranybarnára pirítjuk.

Végül a főtt,  áttört burgonyához adjuk a hagymás olajat és a fasírthoz kínáljuk.

Jó étvágyat! 🙂

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!