Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Kukoricakrémleves

Kislányom imádja a kukoricát, így gondoltam csak nem nyúlok mellé ezzel a levessel sem.

Megérzéseim jók voltak!

Ízlett neki, na és persze nekünk is!

Hozzávalók 3 főre:

2 konzerv kukorica

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

só, olaj, víz

1 leves kocka

2 dl tejszín

1 csapott kk. curry por

2 csapott ek. keményítő

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani.

Fokhagymanyomóval hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát.

Nem pirítjuk sötétre, így hamarosan beleönthetjük a levétől leszűrt konzerv kukoricákat

(egy keveset tegyünk félre díszítés gyanánt).

Átkavarjuk, sózzuk és felöntjük kb. 1 l vízzel.

Beletesszük a leveskockát az 1 csapott kk. curryit és puhára főzzük.

Ezután botmixerrel, vagy turmixszal pürésítjük, majd nagyobb lyukú szűrőn, amint a kukorica héj fönnakad, átszűrjük a levest.

Visszatesszük a tűzre.

1/2 dl tejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi tejszínt a leveshez öntjük.

Amikor kezd forrni a keményítős tejszínt is belekeverjük és besűrítjük, majd el is zárhatjuk alatta a gázt.

Tortilla chipsszel, pirított kenyérkockákkal vagy pirítóssal tálaljuk.

Kis pirított kockáinkat, szintén curry porral hintettem meg.

Tetejére kukoricaszemeket, kolbászkarikákat vagy paprikás szalámi szeleteket teszünk, utóbbiak nagyon jó ízt adnak levesünknek!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!