Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Aznac keksz

Hozzávalók:

15 dkg liszt

15 dkg zabpehely

15 dkg cukor

5 dkg kókuszreszelék

12,5 dkg vaj

3 evőkanál méz

2 evőkanál forró víz

1 teáskanál szódabikarbóna

 

Elkészítés:

A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban.

A vajat és a mézet összemelegítjük, majd a meleg vízben feloldott szódabikarbónát hozzáadjuk.

Ez kissé felpezseg és azt követően a száraz alapanyagokhoz keverhetjük.

A tésztából diónyi golyókat formázunk, amiket aztán kissé meglapítunk.

Előmelegített sütőben 180 ° C-on kb 8-10 perc alatt készre sütjük.

 

Nagyon ízletes keksz! Szuper nasi és a gyerekek uzsonnás dobozában is remek

vésztartalék lehet vagy gyümölccsel egy komplett uzsonna.

Kislányom nem rajong a házilag készült édességekét de ez telitalálat volt! 😉

Tipp:

Csokidarabokkal még meglehet toldani a hozzávalókat!

Készíthető dióval, fahájjal, kakaóval, mákkal és aszalt gyümölcsökkel is! 😉

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!