Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Krumplifőzelék

Nevezhetném hangzatosabban is mégpedig burgonyafőzeléknek de nekem már csak krumplifőzelék marad, bár ettől függetlenül az egyik  kedvencem. 🙂

Hozzávalók:

burgonya igény szerint(min. 1/2 kg)

víz, só, babérlevél

rántás:

1 kisebb fej hagyma, olaj, liszt

a végén 1/2-1 doboz tejföl, ki milyen tejfölösen kedveli

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk.

Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni,  sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet.

Amikor majdnem puha a burgonya, elkészítjük a rántást.

Közepes sűrűségű rántást készítsünk. Az apróra vágott hagymával együtt tesszük oda majd, amikor szép aranyszínű a rántás, a burgonyához keverjük.

Kóstoljuk és, ha már semmi sem hiányzik, belekeverjük a tejfölt is, majd egy pillanat múlva el is zárhatjuk.

Melegen tálaljuk magában,  esetleg friss kenyérrel vagy különböző húsok mellé, mely lehet rántott, sült, fasírt ill. pörkölt.

A megmaradt főzelék egy idő után besűrűsödhet, tejföllel vagy némi vízzel összemelegítve orvosolható! 

Tipp:

Aki szeretne színt adni a főzelékének, egy kevés pirospaprikát is tehet a kész rántásba.

Ízesíthető ill. különlegesebbé tehető némi tárkonnyal vagy  majoránnával.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!