Nevezhetném hangzatosabban is mégpedig burgonyafőzeléknek de nekem már csak krumplifőzelék marad, bár ettől függetlenül az egyik kedvencem. 🙂
Hozzávalók:
burgonya igény szerint(min. 1/2 kg)
víz, só, babérlevél
rántás:
1 kisebb fej hagyma, olaj, liszt
a végén 1/2-1 doboz tejföl, ki milyen tejfölösen kedveli
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk.
Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet.
Amikor majdnem puha a burgonya, elkészítjük a rántást.
Közepes sűrűségű rántást készítsünk. Az apróra vágott hagymával együtt tesszük oda majd, amikor szép aranyszínű a rántás, a burgonyához keverjük.
Kóstoljuk és, ha már semmi sem hiányzik, belekeverjük a tejfölt is, majd egy pillanat múlva el is zárhatjuk.
Melegen tálaljuk magában, esetleg friss kenyérrel vagy különböző húsok mellé, mely lehet rántott, sült, fasírt ill. pörkölt.
A megmaradt főzelék egy idő után besűrűsödhet, tejföllel vagy némi vízzel összemelegítve orvosolható!
Tipp:
Aki szeretne színt adni a főzelékének, egy kevés pirospaprikát is tehet a kész rántásba.
Ízesíthető ill. különlegesebbé tehető némi tárkonnyal vagy majoránnával.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: