Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Töltött gomba egyszerűen

A kicsilányom bolognain kívüli nagy szerelme a gomba, így ez a recept is általa született.

Ünnep nap lévén a kedvében szerettem volna járni, hisz a hét minden napján délutánig az iskolában van ezért, amikor végre itthon tölt egy hétköznapot és persze nem betegség miatt,  az már magában ünnep a számomra.

Hozzávalók:

gomba annyi, amennyire a család éhes 😉 (a töltelék 8-10 db-ra elég)

1 löncs hús konzerv(400 g)

1 kis doboz tejföl

1 kisebb fej hagyma

1 tojás

só, pirospaprika, kurkuma

szalonna csíkok(bacon vagy egyéb  fajta)

sajt

kevés olaj

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, szárukat kivágjuk és szintén megtisztítjuk.

A hagymát kockázzuk, a gombaszárakkal együtt.

A löncs húst egy tálban villával átnyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást a gombszárat, a hagymát,  a tejfölt, majd kevés őrölt fűszerpaprikát. Jól összekeverjük.

A gombákat sózzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tetejükkel lefelé.

Belsejüket kevés kurkumával meghintjük, majd kanállal belemerjük a tölteléket egyenlően elosztva.

A szalonna csíkokat megfelezzük és V formát hajtva belőlük a gombára tesszük.

Sajttal megszórjuk és kevés olajjal is meglocsoljuk.

Víz nem kell, mert a gomba így is elég levet enged, ami sütés közben le is önthető!

175 C °-on pirosra sütjük.

Salátával, különböző burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!