A kicsilányom bolognain kívüli nagy szerelme a gomba, így ez a recept is általa született.
Ünnep nap lévén a kedvében szerettem volna járni, hisz a hét minden napján délutánig az iskolában van ezért, amikor végre itthon tölt egy hétköznapot és persze nem betegség miatt, az már magában ünnep a számomra.
Hozzávalók:
gomba annyi, amennyire a család éhes 😉 (a töltelék 8-10 db-ra elég)
1 löncs hús konzerv(400 g)
1 kis doboz tejföl
1 kisebb fej hagyma
1 tojás
só, pirospaprika, kurkuma
szalonna csíkok(bacon vagy egyéb fajta)
sajt
kevés olaj
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, szárukat kivágjuk és szintén megtisztítjuk.
A hagymát kockázzuk, a gombaszárakkal együtt.
A löncs húst egy tálban villával átnyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást a gombszárat, a hagymát, a tejfölt, majd kevés őrölt fűszerpaprikát. Jól összekeverjük.
A gombákat sózzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tetejükkel lefelé.
Belsejüket kevés kurkumával meghintjük, majd kanállal belemerjük a tölteléket egyenlően elosztva.
A szalonna csíkokat megfelezzük és V formát hajtva belőlük a gombára tesszük.
Sajttal megszórjuk és kevés olajjal is meglocsoljuk.
Víz nem kell, mert a gomba így is elég levet enged, ami sütés közben le is önthető!
175 C °-on pirosra sütjük.
Salátával, különböző burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: