Sütés nélküli mutatós finomság, a citrom üde ízével! 🙂
Hozzávalók:
5-6 db citrom,
2 cs. babapiskóta (kb. 24 db),
1 cs. vanília ízű pudingpor,
4 ek. liszt,
7 ek. cukor + még 3 ek.,
8 dl tej + még kb. 2 dl,
1 cs. étkezési zselatin,
1 tk. vanília eszencia
Elkészítés:
A 7 ek. cukrot a 4 ek. lisztet a csomag pudingport elkeverjük, majd hozzáöntjük a 8 dl tejet és csomómentesre keverjük. Beletesszük a vanília eszenciát, és az alaposan megmosott citromokból kettőnek a héját is belereszeljük.
Az egyik citrom levét belefacsarjuk, majd feltesszük főni. Folyamatosan kavarjuk, nehogy odaégjen.
Sűrűre főzzük a krémet. Ha kész, a csomag zselatint, fél dl meleg vízben elkavarjuk, és még a meleg vaníliás citromos krémünkbe öntjük, és alaposan elkeverjük benne.
Míg hűl a krém, a maradék citromokat egy nagyon éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál könnyebben lehet vele dolgozni.
A 2 dl tejben elkeverjük a 3 ek cukrot, ebbe mártogatjuk majd a babapiskótát. Fogunk egy tetszőleges formájú tálat, és a citromkarikákkal szépen kibéleljük. Majd a krémünk egynegyedét beleszedjük a citromos tálba.
Fogjuk a babapiskótát, és egy kicsit belemártjuk a cukros tejbe, majd szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket a krém tetején. Ismét egy sor krémet teszünk rá, majd megint babapiskóta, ugyanúgy ahogy először.
Ezt így csináljuk sorban, míg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére krém kerüljön.
Ha még maradt citromunk, akkor nyugodtan rátehetjük, tehetünk a tetejére, ami majd kifordítva az alja lesz a tortánknak. Hűtőbe tesszük, nem árt, ha egy éjszaka a hűtőben pihen.
Ha nehezen jön ki a tálból, akkor kés segítségével óvatosan meglazíthatjuk a széleit.
Hidegen tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: