Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Mézes grízes

Valószínűleg sokan ismeritek ezt a sütit, ha másért nem is , mert az édesanyátok vagy nagyitok kedveskedett már vele nektek.

Most itt a lehetőség tovább vinni a hagyományokat  a saját családotokban és kipróbálni, legyen amiért hazajár majd az a nagy gyerek! 😉 😀

Hozzávalók:

tészta:

50 dkg liszt

15 dkg porcukor

6 dkg margarin vagy vaj

2 ek. méz

1 kk. szódabikarbóna

2 tojás

4 ek. tejföl

Elkészítés:

Az alapanyagokat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd 4 egyforma lapot sütünk belőle.

krém:

1 cs. vaníliás cukor

25 dkg porcukor

6 dl tej

20 dkg margarin

5 csapott ek. búzadara

baracklekvár ízlés szerint (2. lap lekenéséhez)

Elkészítés:

A cukrokból és a darából tejbegrízt készítünk, lehetőleg csomómentesre főzzük.

Amikor kihűlt, a margarint hozzádolgozzuk.

Az első lapot megkenjük a grízes krém felével.

A második lapot lekvárral kenjük le.

A harmadikra kerül a maradék grízes krém, majd erre tesszük a 4. lapot.

Tetszés szerint zárhatjuk a sort tortabevonóval, vagy miután pihent egy napot a sütink, frissen megszórhatjuk porcukorral. 🙂

Fogyasszátok egészséggel! 🙂

 

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!