Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Erdélyi rakott palacsinta

Hozzávalók:

kb. 16 db palacsinta

 

töltelék:

1/2 kg túró

1 citrom reszelt héja

2 tojás sárgája + a fehérje felvert habja

1 cs. vaníliás cukor

cukor ízlés szerint

mazsola szintén ízlés szerint

 

krém a tetejére:

2 kis doboz tejföl

2 tojássárgája

cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A már előzőleg kisütött palacsintákhoz kikeverjük a töltelék összekevert hozzávalóit, mely krémbe a végén óvatosan forgatjuk bele a felvert tojás fehérjét.

Megtöltjük vele a palacsintákat, majd

megfelezzük őket és egymást fedve egy tűzálló tálba sorakoztatjuk.

A krémet is összeállítjuk az alapanyagokból, majd a palacsintákra öntjük.

Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on készre sütjük.

Tipp:

További öntetek ill. sodó még kínálható hozzá.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!