Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Zöld fűszeres burgonyakrémleves, burgonya chipsel

Egy nagyon gyorsan elkészíthető ízletes leves.

Kezdő háziasszonyoknak is ideális egy kis gyakorlásra! 😉

Ez egy zsiradék nélkül készített változata a burgonyakrémlevesnek, de ez nem is baj, hiszen a chips olajban sül, így legalább ellensúlyozzunk, az azzal bevitt kalóriát 🙂

Hozzávalók:

1 kg burgonya (több is lehet 😉 )

só, fehérbors, majoránna, tárkony, babérlevél( 2-3 db)

víz, tejföl, kb. 3 ek. de, aki tejfölösebben szereti bátran tehet többet is

Chips:

Igény szerinti mennyiségű burgonya

Elkészítés:

A kockára vágott burgonyákat feltesszük, annyi vízben főni, hogy ellepje.

Sózzuk, hozzáadjuk a zöld fűszereket, melyeket ízlés szerint adagolunk.

Közben a chipshez lekarikázzuk vékonyra a burgonyákat és bő olajban kisütjük.

Lecsepegtetjük.

Sózzuk vagy fűszerezhetjük is, ami nagyon feldobja!

Lehet hagymás vagy pikáns fűszerkeverék is, mellyel ízesítjük.

Közben a megfőtt burgonyát félrehúzzuk a gázról és kb. úgy 15 percet pihentetjük turmixolás előtt, hogy ne legyen tűz forró.

Ezután botmixerrel vagy turmixszal pürésítjük.

Visszatesszük a  tűzhelyre és egy forranásig melegítjük, majd beletesszük a 3 ek. tejfölt és elzárjuk.

Melegen tálaljuk a burgonya chipessel bőven megszórva!

Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!