Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Kakaós csiga gyorsan

Nincs kelesztés, időhúzás, korgó gyomorral várakozás! Csak gyors előkészület és gyorsan üresedő tányér! 😉

Reggelire, vacsorára egyaránt ajánlom. Vagy csak úgy! 🙂

Hozzávalók, tészta:

25 dkg túró

25 dkg finomliszt (rétes liszttel vegyítve is lehet készíteni)

1/2 dl tej

1/2 cs. sütőpor

10 dkg porcukor

csipetnyi só

5 ek. étolaj

töltelék:

1 ek. étolaj

4 ek. porcukor

2 csapott ek. kakaó

Elkészítés:

A túrót összetörjük és kikeverjük a cukorral, apránként hozzá adagolva a tejet ill. az olajat.

(gépet használhatunk, bár Én lusta voltam elővenni és kézzel kevertem 😛 )

Ezután a lisztet sütőport és a sót adjuk a tésztához.

Szépen átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.

A kinyújtott tésztát (ecset segítségével) lekenjük az olajjal,  majd rászitáljuk a porcukros kakaót.

A tésztát szépen feltekerjük, majd ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle.

Sütőpapírral bélel tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben, 175C°-on,   kb. 20 perc alatt megsütjük, világosabbra hagyva, hogy ne száradjon ki. ( vigyázat, sütőnként eltérhet az  idő)

Frissen porcukorral meghintve tálaljuk! 🙂

 

A receptre a Gabriella kalandjai a konyhában oldalon leltem, amit ezúttal is köszönök és nem garantálom, hogy nem próbálok ki mást is! 😉

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!